Демонстративен футболен мач между "Марек" и "Левски" тази неделя в Дупница

Снимка: sportal.bg

Цяла плеада легендарни футболисти, треньори и футболни деятели ще се включат в демонстративния футболен мач между "Марек" и "Левски" тази неделя. Срещата ще започне в 16.00 часа. Националният селекционер Петър Хубчев, наставникът на младежкия национален отбор Антони Здравков, най-успешният български треньор за всички времена Димитър Пенев са само част от гостите, които ще седнат в трибуните на легендарния стадион. Ще присъстват и десетки гости от БФС, съдийската комисия, както и бивши футболисти и треньори на "Марек" и от други клубове в страната. 

Поводите за демонстративния двубой са два - 65 години от откриването на "Бончук" и 40 години от победата над немския колос "Байерн" (Мюнх). 

Дупничани ще могат да видят отново емблематичните Наско Сираков, Николай Илиев, Емил Велев, Кирил Ивков, Петър Петров, Стефан Аладжов, Красимир Коев, Сашо Костов и други бивши национали от различните поколения на "Левски".

Срещу тях ще се изправят повечето от футболистите, накарали на 2 ноември 1977 година да треперят Сеп Майер, Герд Мюлер, Клаус Аугенталер, Румениге, Шварценбек и компания. С екипа на Марек отново ще бъдат вездесъщите близнаци Венци и Иван Петрови, Сашо Райнов, Палев, Кючуков и компания, подпомогнати и от играчи от по-старото и по-новото поколение. След края на срещата, феновете ще могат да си направят снимки за спомен с футболистите и получат автографи. 

"Призовавам всички, които обичат футбола и спорта да заповядат на "Бончук", за да се насладим на шоуто. Тези големи футболни имена го заслужават. А онзи легендарен отбор на "Марек", поставил на колене в Дупница "Ференцварош", "Абърдийн" воден от Сър Алекс Фъргюсън, и разбира се, Байерн Мюнх, ще остане завинаги в историята на българския футбол с едни от най-големите успехи на клубния футбол. Благодаря на "Левски", че не само приеха поканата ни, но и ще пристигнат с всички известни футболисти, радвали няколко поколения българи с националната фланелка.

Затова и входът ще бъде безплатен, за да може повече хора да се докоснат до магията на този спорт и харизмата на тези мъже. Нека от трибуните на стадион "Бончук" да се чуе онзи рефрен, карал всички гостуващи отбори да потреперват със стъпването на терена - "Айде, Марек", призова кметът инж.Методи Чимев. Организатор на събитието е именно Община Дупница. От 15.00 часа същият ден, на изкуственото игрище ще започне минитурнир по футбол с участието на отбори от школата на "Марек". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK