Ролман разпусна работниците си за Рамазан Байрам

снимка: infomreja.bg, архив

И тази година изпълнителният директор на немската шивашка фабрика в Гоце Делчев Бертрам Ролман спази традицията и  освободи всички работници от фирмата за празника Рамазан Байрам. Най-голямото в областта шивашко предприятие “Пиринтекс” няма да работи три дни.

От както съществува в града немското предприятие Ролман е въвел практиката за всички големи християнски и мюсюлмански празници да освобождава работниците да се готвят за тях и да ги празнуват подобаващо и на спокойствие.

Във фабриката има и порядък ръководството да подпомага свои работници със суми до 500 лева за сключване на граждански брак и за новородени бебета. 

Според вътрешните правила, въведени от изпълнителния директор, са забранени със заповед обидите на етническа основа между работниците, както и политическите пропаганди. За неспазването на правилата има регистрирани случаи на уволнени работници.

Над 4 000 души работят в "Пиринтекс" - Гоце Делчев, които са от различни етнически групи и вероизповедания.

За празника Рамазан Байрам са освободени от работа и служителите от общините Сатовча, Хаджидимово и Гърмен.

 

КОМЕНТАРИ

аааа23:51 - 20.08.2012
До ГЕРГАНА на майка ти в путката
аааа23:50 - 20.08.2012
Ролман е мн добър и разбран човек , работи с мисюлмани и християни редно е да спазва и ги спазва човека да е жив и здрав
те това е21:29 - 20.08.2012
Родните ни работодатели да вземат пример от този немец а не да укриват данъци , да осигоряват на 4 часа при положение че се работи 12 , да дават реални заплати и пенсии на хората а не да съдират кожите на работниците за да трупат пари за скъпи коли , луксове и да издържат по една дузина любовници . Дават по 300 лева заплати а как пенсиите няма да са 150 лева .
пенсионерка от Пиринтекс19:56 - 20.08.2012
Пенсионирах се с 600 лева пенсия как да не го уважаваме този човек осигурява ни всички на реалнитени заплати затова пенсиите ни са големи . Аз съм била съвсем обикновена работничка . Ролман ми подсигури спокойни старини . Вземах по 700 лева заплата сега вземам 600 лева пенсия . Да е жив и здрав да иляди такъв човек . А за празниците и за помоща която оказва на работниците всичко е верно . Там не е позволено да обидиш колегата си с помак или циганин , дисциплина и много работа разбира се но и добри пари .

FACEBOOK