Ролман откри училище в шивашката фабрика "Пиринтекс"

снимки: infomreja.bg

19 ученици на възраст от 15 до 21 години от Гоце Делчев и няколко съседни села са новите курсисти в българо-немската шивашка фабрика „Пиринтекс”, за които днес също беше първият учебен ден. Тържественото откриване направи лично изпълнителният директор на „Пиринтекс“ Бертрам Ролман.

„Учебните занятия започват утре в 6 ч. Съотношението между часовете по теория и практика ще бъде 30 на 70“, съобщи Ролман. За тази учебна година немският инвеститор е наел шестима учители извън фирмата, които да преподават по общообразователни предмети, като български език и математика.

Първият випуск в частното училище за професионални кадри в текстилния бранш на Бертрам Ролман ще усвояват професиите шивач и крояч, като през първата година курсистите ще бъдат обучавани в Професионалния център във фабриката, а от втората година ще практикуват наученото в производствените цехове.

„Кандидатите бяха повече, но отказахме прием на шестима курсисти, защото нямаха навършени 15 години и не представиха разрешителни за работа от Инспекцията по труда“, обясни изпълнителният директор на „Пиринтекс“ – Гоце Делчев – Бертрам Ролман.

Класен ръководител на първия випуск в частното професионално училище е Еми Давидова. Общата продължителност на обучението ще бъде 3 години. Неотдавна немският инвеститор Бертрам Ролман бе избран за председател на Сдружението на предприемачите Гоцеделчевски регион.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK