Ролман оглави Сдружението на предприемачите в Гоце Делчев

Димитър Христов /вдясно/ , Бертрам Ролман /в средата/ , снимка: infomreja.bg

Управителният съвет на Сдружението на предприемачите за регион Гоце Делчев избра за свой председател с петгодишен мандат Бертрам Ролман, който е президент на Българо–германската индустриална търговска камара и е управител на най-голямата шивашка фирма у нас "Пиринтекс".

Промяната е направена по предложение на досегашния председател Димитър Христов. С решение на членовете на Управителния съвет Христов остава в състава на управителното тяло на сдружението като заместник-председател. Така двамата ще управляват неврокопската бизнесорганизация до 2016 година. Останалите членове са строителният предприемач инж. Руен Кирев, бизнесменът Шабан Хаджиолиев от с. Брезница и италианският собственик на обувна фабрика в града Флавио Буджин.

Новият председател на Сдружението на предприемачите е избран след гласуване според действащия устав на организацията. Бертрам Ролман е роден в Ашафенбург, Западна Германия. Той е собственик и управител на основаната през 1993 година фирма „Пиринтекс” в Гоце Делчев, в която днес работят около 2000 души.

Както ИНФОМРЕЖА информира, от тази учебна година под мотото „Затвори кръга и влез в живота с вдигната глава", немският инвеститор Бертрам Ролман открива собствено училище във фабриката си в Гоце Делчев за професионално обучение на кадри за шивашкия бранш. Курсът на обучение е тригодишен, а специалността "Оператор  в производството на облеклото".
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK