Ролеви игри напомнят на учениците от ПМГ "Яне Сандански" да бъдат добри и толерантни

Снимки: ПМГ "Яне Сандански"

Вчера в  ПМГ „Яне Сандански“ -  Гоце Делчев, учениците отбелязаха Деня на розовата фланелка, посветен на борбата с проявите на тормоз в училище.

Инициативата бе осъществена от Ученическия парламент. Младежите облякоха розови фланелки и призоваха за съпричастност, като раздадоха ръчно изработени розови фланелки с надпис "Аз съм ти приятел" на всеки ученик.

Те призоваха съучениците си да се подкрепят и уважават, въпреки различията помежду им.

Училищният клуб по интереси „Аристотел“ проведе две ролеви игри. Едната  – "Опиши приятел с едно добро  качество", се състоя  в 5. и 6. клас.

Избрани  бяха трима доброволци, които трябваше да застанат с гръб към класа и  със затворени очи, а останалите ученици написаха на розови листчета  по едно позитивно качество, което  определя техния съученик, и го залепиха на гърба на  доброволеца.

Целта на играта бе да провокира малките ученици да търсят винаги доброто у другия и да бъдат толерантни към различията си.

Другата игра - "Да подадем ръка", която се проведе в 9. клас, се състоеше в това всеки един от учениците да очертае дланта си и в нея да запише по една идея как би помогнал на човек в нужда.

Инициативите привлякоха вниманието на ученическата общност на ПМГ и припомниха на всички, че трябва да бъдат по-добри и толерантни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK