Рокаракт клуб - Дупница, организира кръводарителска кампания на 15-и март

Снимки: Ротаракт клуб - Дупница

Ротаракт клуб - Дупница, организира кампания по кръводаряване, която ще се проведе на 15-и март от 10 до 15 часа в сградата на общинската администрация в града.

„Ние целим да насърчим все повече хора да се включат в тази кауза и със своята кръв да спасят нечии човешки живот“, обяви Антонио Димитров от Ротаракт клуб – Дупница.

Национална кръводарителска кампания е под наслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“, като тя ще се проведе в световната седмицата на Ротаракт от 11-ти до 17-и март 2019 в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Дупница, Свищов и Панагюрище.

За 8-ма поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път, е че тя е по – широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.

Кампанията се радва на подкрепата от 21 Ротаракт клуба в България, Районен център за трансфузионна хематология (РЦТХ), Регионална здравна инспекция (РЗИ), Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС), аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната.

Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd
loading...