Министри и депутати с пожелания за Рождество Христово

Снимка: Infomreja.bg

Те отправиха пожелания към българския народ

Българските политици, министри и депутати отправиха пожелания към българския народ по повод Рождество Христово.

„Светли празници, приятели!  Много здраве, успехи и с България в сърцата - напред!”, написа във Facebook лидерът на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

"Нека има здраве, топлина в домовете ни и благоденствие по българската земя. Колкото и да е трудно, можем заедно да се справим с всички предизвикателства!", написа във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Честито Рождество Христово! Здраве, мир, обич и топлина за всички, написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Facebook. Нека не ни напуска силната вяра, че заедно, с мисъл и грижа за другия ще се справим с всяка трудност! Да не спираме да творим добро, пише още вицепрезидентът в социалната мрежа.

Отново е Коледа! Време за радост за споделяне, за семейство, за обич. Днес обаче искам преди всичко да се обърна с болка към онези български семейства, които загубиха свои близки, след като пандемията преобърна живота ни. И край моята коледна трапеза ще има един празен стол – столът на моя силен, добър, благороден баща. Това заяви в посланието си за Рождество Христово председателят на парламента Цвета Караянчева.

С най-дълбока искреност изказвам съболезнования на всеки, загубил любим човек. Нека да намерим утеха в най-хубавите си спомени за тях и да се молим да почиват в мир, добави Караянчева.

Да изкажем почит пред паметта им като пазим себе си и околните, за да помогнем за ограничаването на заразата и да облекчим огромната тежест върху нашите герои медици. Дори в най-трудните моменти Коледа винаги носи утеха и оптимизъм. Вярвам, че с идването на ваксините животът постепенно ще започне да се връща към обичайния си ритъм, но също така вярвам във важността на един друг тип имунитет, имунитетът срещу цинизма, егоизма, фалшивите новини и безразличието към ближния. А изграждането на този имунитет зависи от всеки един от нас, подчерта Караянчева.

Светлината на рождественския празник и неговото послание за доброта и обич са най-големия урок за всички ни. Пожалвам на всички много здраве, щастие и късмет. И още веднъж Честита Коледа, завърши посланието си Караянчева.

„Коледа е! Ден, в който се посвещаваме на семействата си и на най-близките си хора.  Свързваме го с най-милите спомени, с миговете на щастие, когато наяве излизат най-съкровените чувства към хората, които обичаме. Затова го очакваме с нетърпение, а веселите закачки и споделени моменти, още от украсяването на Коледната елха до откриването на подаръците под нея, са едно от най-вълнуващите изживявания за всяко дете.

Нека не забравяме и какво се крие зад този светъл празник. Защо векове наред мисълта за него сгрява сърцата на хиляди хора по целия свят? В онази свята нощ, преди повече от 2000 г., се ражда Божият син, който дава началото на нова ера в човешката история. Ерата на вярата, любовта към ближния и справедливостта. Точно те трябва да ни водят и сега - в края на годината, в която COVID-19 промени живота ни. Тази Коледа е различна! Пазим едно от най-ценните неща – ЗДРАВЕТО!

Трябва да сме разумни и отговорни, но съм сигурен, че макар и в по-тесен кръг, ще я посрещнем, както и преди - с надеждата, която Спасителят ни завеща. Нека продължим да я носим в душите си! Тя и разумът ще ни помогнат да преодолеем трудната ситуация, в която се намираме. Да го постигнем – това за мен ще е най-големият подарък! Всеки ден давам максимума от себе си в името на тази цел, защото искам българските граждани да са здрави, а не излекувани! Вярвам, че магията на Коледа и любовта между хората ще донесат здраве, мир и благодат в домовете ни и по-добри дни за България! Честито Рождество Христово!”, написа здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Нека се вслушаме в посланието на Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникии. Нека се обединим и да бъдем здрави, за да излезем от това изпитание по-силни!”, написа земеделският министър Десислава Танева, споделяйки посланието на митрополита.

„В навечерието на светлия празник Рождество Христово бих искал да пожелая на хората на изкуството и на културата да продължават да носят у себе си онази вътрешна сила, която само те притежават и която има способността да дарява всички, докоснали се до нея, с мъдрост, спокойствие, хармония. Преодолявайки изпитанията на времето, Вие носите нова надежда за една по-здрава, по-благодатна, по-спокойна и богата на постижения и сбъднати мечти 2021 година. Благодаря Ви за това, че положихте неимоверни усилия да останем единни в ужасното изпитание, наречено „пандемия“, както и за непримиримия Ви дух, който Ви отличава като създатели и пазители на най-важните опори в живота ни. Вие сте героите, нашето най-силно оръжие, благодарение на което сме оцелели през вековете като нация. Затова и вярвам, че заедно ще продължим да преодоляваме и предизвикателствата, пред които сме изправени в момента. Пожелавам си да успеем да се преродим духовно в една по-добра за всички нас 2021 година! Светли и спокойни празници!”, пожела министърът на културата Боил Банов.

„Честито Рождество Христово! Пожелавам ви много нови дни пълни със здраве, благополучие и обич!”, написа социалният министър Деница Сачева.

„Един от най-светлите християнски празници е на 24 декември -Бъдни вечер. Броени часове ни делят от тихата и свята нощ, в която ще се поздравим с Рождество Христово!Но и в миналото, и днес, Бъдни вечер се свързва с вярата, вярата в чудесата.  Тази година Бъдни вечер и Коледа са по-различни. Заради това, че не можем да сме заедно с близките си, както обикновено, че много преминаха през изпитанието ковид, че някои загубиха работа и препитание, а други свои близки. Но и тази година на изпитание не заличи надеждата, че в нощта преди Коледа се чуват всички молитви за здраве, щастие, плодородие и обич. Нека топлината, вярата и уютът на днешния ден да ги има през цялата година.  Пожелавам ви в тази тиха и свята нощ здраве и благоденствие за всеки, благодат, мир и разбирателство за народа ни, единение и просперитет за страната ни! Вярвам, че заедно ще се справим с всички изпитания на делника. Честит празник на празниците, Весела Коледа!”, пожела министърът на туризма Марияна Николова. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK