Народният представител Николай Бошкилов се срещна с жители на община Струмяни

Снимка: БСП

Днес народният представител от "БСП за България" - Николай Бошкилов, се срещна с жителите на община Струмяни, където бяха поставени важни въпроси за развитието на дребните земеделски производители. 

Един от основните проблеми, които бяха представени пред Бошкилов, бе свързан с негодуванието на пчеларите, които се оплакаха от кратките срокове на европейските програми и липсата на критерии при тяхното изпълнение. Пчеларите от своя страна предлагат създаване на програма за залесяване на медоносна растителност.

Животновъдите повдигнаха въпроса за липса на пасища, тъй като според тях община Струмяни отдава площи на приближени до нея фирми. Николай Бошкилов сподели, че в община Благоевград на дневен ред също стои проблемът със слабата информация, която разплащателната агенция дава на дребните земеделски производители.

Той сподели, че това е причината много от производителите и животновъдите да изпускат зададените срокове за подаване на декларации свързани със субсидирането. Николай Бошкилов заяви, че работата на Разплащателната агенция е незадоволителна.

Сдружение "Малешевско-огражденски имоти 1958" представи пред народния представител проблема за земеразделянето, тъй като са допуснати грешки при възстановяването на земеделските имоти и плановете нанесени върху кадастралните карти.

Това е сериозен проблем, засягащ множество жители на община Струмяни, който създава пречки при кандидатстването по европейски програми и субсидирането им, установи депутатът.

Николай Бошкилов сподели, че от своя страна ще потърси консултация с юристи, за да бъде намерено решение на проблема. Той категорично заяви, че ще постави въпроса и в Народното събрание.

Поставени бяха въпроси свързани и с ПК "Огражден" Струмяни. 

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...08:07 - 06.06.2017
И какво реши господин депутата от проблемите на хората в Струмяни? Нищо,защото е в опозиция и той самият е невеж!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK