В община Струмяни започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се

Снимки: Община Струмяни

Социалните служби, БЧК и много доброволци със съдействието на Община Струмяни започнаха организацията по раздаване на хранителни продукти.

Инициативата е в изпълнение на Оперативна програма за храни от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. 

Пакети с хранителни продукти ще получат 768 жители от 19 населени места в община Струмяни.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг от 10 вида храни – брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; спагети – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250 кг; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; консерва от говеждо месо – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен период (2015 г. – 2016 г.), право на хранително подпомагане имат и:

- Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година, по реда на чл. 8, ал. 1 от ЗСПД към м. октомври 2016 г.;

- Лица и семейства, получили еднократна целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година по чл. 10а от ЗСПД за учебната 2016-2017 г.;

- Лица, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на ППЗЗД към м. октомври 2016 г.;

- Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП, въз основа на установено индивидуално ниво на материално лишение към м. октомври 2016 г.

Раздаването ще се извършва от кметове на кметства и кметски наместници и доброволци на БЧК, като всеки правоимащ ще получи хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK