Бизнесмен и общински съветник събраха 7 470 лв., с парите купуват камбана за новата църква „Рождество Христово“ в Гоце Делчев

Бизнесменът Иван Ежков и общинският съветник Георги Мишев събраха 7 470 лв. за новия храм в Гоце Делчев, снимка: Личен архив

7 470 лева е сумата, която набраха само за няколко месеца от дарения бизнесменът от Гоце Делчев Иван Ежков и неговият приятел Георги Мишев, който е общински съветник.

Сумата вече е предадена на Неврокопския митрополит Серафим за купуване на камбана за новата църква "Рождество Христово", която в голямата й част бе построена също с дарителски средства.

Многогодишният градеж на църквата в така наречения "Нов квартал" в Гоце Делчев е към края си и се очаква скоро не само жителите от квартала, но и всички християни от Гоцеделчевско да имат още един прекрасен православен храм.

Двамата инициатори на благородната инициатива за събирането на голямата сума пари благодариха на всички дарители, които през последните месеци са се отзовали на благотворителната акция и са дарили средства за каузата.

Иван Ежков и Георги Мишев са категорични, че дарителската кампания за църквата „Рождество Христово“ ще продължи и всички съпричастни с тяхната инициатива могат да дарят средства за храма както в митрополията в Гоце Делчев, така и при баба Атлаза Щерева от църковното настоятелство на църквата, която също е сред инициаторките за нейното построяване.

Както ИНФОМРЕЖА писа, на благотворителен коктейл на 22 октомври тази година, организиран от общинската структура на ГЕРБ в Гоце Делчев и нейния председател Димитър Гамишев, бяха събрани 8 500 лв. за довършителни строителни дейности на църквата "Рождество Христово“. Това е ясен знак, че цялата общественост в Гоце Делчев и региона е взела присърце довършването и възможно най-скорошното откриване на красивия християнски храм.

Събраните средства от благотворителният коктейл на ПП ГЕРБ също бяха предадени на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който сам уважи и благослови благородната инициатива, подета от ръководството на партията на Бойко Борисов в Гоце Делчев.

На 14 юли тази година бяха доставени и монтирани на строящата се от далечната 1999 година църква шест кръста. Първата копка на храма бе направена на 30 септември 1999 г. от покойния митрополит Натанаил, припомня баба Атлаза Щерева. Тя е една от най-ревностните помощници както в набирането на дарения през годините, така и за построяването на храма.

Съществен принос за построяването на християнския храм има и Община Гоце Делчев. Последната дарена сума за подпомагане на строителството от кметската администрация е 15 000 лева. Много от местните фирми и до днес продължават да помагат за довършването на новата черква, която освен че ще е най-голямата в града, се превърна и в обединител на християнската общност в града и региона. 

 

Новостроящата се църква "Рождество Христово" в Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK