Златка Яневска, ДБГ-Струмяни: Трябва да помогнем на децата в риск да намерят своето място в обществото

Снимки: ДБГ

Трябва да помогнем на децата в риск да намерят своето място в обществото, затова започнахме да правим срещи между децата и доказани в своята професия личности, родом от община Струмяни. Освен че ще помогнат на децата в риск, тези срещи могат да имат и превантивен характер и за останалите подрастващи. 

Това заяви председателят на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска, която е и общински лидер на ДБГ – Струмяни, след първата среща между децата в риск и обществени личности, организирана от местната структура на ДБГ и Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни.

На срещата, която се проведе в петък, бе поставено началото на една хубава идея за поредица от срещи с достойни и доказали се в професията си личности от общината, чиито живот и пример предизвикват интереса и възхищението на децата, които се нуждаят от примери за подражание, за да намерят своя път, добави тя.

Първият гост на децата в Струмяни беше пилотът Бранко Чорбаджийски, който сподели с тях и родителите им своя житейски опит - за избора на професия, за доверието и отговорностите при изпълнението на отговорни мисии, за участието в благотворителните каузи на ООН в Африка, за отговорността да си един от избраните пилоти на вертолети, на които е поверено придвижването по въздух на първите хора в държавата, за преодоляването на трудностите и кризисните ситуации.

Чорбаджийски бе категоричен, че огромна роля за успеха имат образованието, постоянството и упоритостта в преследването на мечтите. Срещата премина при силен интерес от страна на деца и родители. Гости бяха Фиданка Котева, заместник-кмет и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни и общински съветници. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK