Затвор за апаши, взели от баба 250 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимите се представяли за майстори на улуци

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Стара Загора са осъдени И.П,. на 44 г., и Г.Т., на 22 г., за това, че на 6.10.2019 г. в с.Лозен, общ. Стара Загора, в съучастие помежду си, като съизвършители, отнели 250 лева от владението на 83-годишна жена, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване - престъпление  по  чл.198 ал.1 вр. чл.20 ал.2вр. ал.1  от Наказателния кодекс. Деянието е извършено от подсъдимия И. П.  в условията на опасен рецидив.

Окръжен съд – Стара Загора наложи на И.П. наказание от 7 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, а на Г.Т. наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим.

Подсъдимите се представяли за майстори на улуци. На 6 октомври 2019 г., те пристигнали в село Лозен и избрали къщата на пострадалата 83-годишна възрастна жена, за да извършат „ремонт“. Тя живеела сама. Казала им, че скоро е подменяла улуците и не се нуждае от нови. Опитала се да ги отпрати, но те влезли в дома й. Качили се на покрива заедно с други свидетели и започнали да ги демонтират. След това поискали да им плати за направената „услуга“. Пострадалата отказала. Поради тази причина, двамата използвали физическа сила и заплашване спрямо жената и отнели от дома й сумата от 250 лева. Парите били поставени в портмоне, скрито в една от стаите.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK