20 г. затвор за Викторио Александров, убил Дарина и детето им

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Той трябва да заплати и по 200 хиляди лева кръвнина на родителите на Дарина

20 години затвор е присъдата на Викторио Александров за убийството на жена си и детето си. Той трябва да заплати и по 200 хиляди лева кръвнина на родителите на Дарина - Ваня и Георги Министерски, както и лихви от 2018 г.

Викторио Александров трябва да заплати и 1750 лв. разноски по делото, 16 000 лв. държавни такси, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

На 29 октомври 2018 г. мъжът уби с два куршума приятелката си - 23-годишната Дарина Министерска, в дома им в кв. Надежда.

Александров се призна за виновен по всички обвинения за убийството на Дарина и на едногодишното им дете - Никол.

Пред съда обяснил, че съжалява за случилото се и не оспорва обвинителния акт. Преди това Александров дълго време не сътрудничеше на разследването. Той отрече да е упражнявал домашно насилие.

"Прекалено съм бит като дете и смятам, че с думи може да се оправи всичко", заяви преди Александров пред съда.

Мъжът обвини родителите на Дарина, както и самата нея. По думите му, жената не полагала достатъчно грижи за Никол.

Приятелката му го изгонва от апартамента им на 25 октомври 2018 г., заради системен тормоз, а 4 години по-късно бива убита от Викторио. Прокуратурата бе поискала доживотен затвор без право на замяна.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в рамките на 15 дни. То бе прието тежко от близките на убитата Дарина, които настояват за доживотен затвор без право на замяна. Те се разплакаха след обявената присъда и отказаха да я приемат. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK