Роднини на кандидат-кмета на Белица Радослав Ревански пребиха кметския наместник на Гълъбово от ДПС

Снимка: Кorona-belitsa.com

Роднини на кандидат-кмета на община Белица Радослав Ревански пребиха кметския наместник на ДПС в село Гълъбово.

53-годишният Мустафа Шайков е отнесъл боя в събота вечерта по време на партийно събрание в съседното село Орцево. По думите му той е бит от петима млади мъже от село Бабяк.

Екшънът се разиграл пред очите на досегашните кметове и претенденти за нови мандати на селата Орцево, Кузьово и Палатик. Събранието започнало час-два по-рано в партийния офис с участието на Радослав Ревански.

„Той си каза думите, след това почерпи всички, които се бяхме събрали. Поседя още малко и си тръгна. Ние останахме в клуба. Пийнахме по една-две ракии, но не сме прекалявали“, разказа Мустафа Шайков.

В разгара на купона младеж от съседната маса станал и се насочил към кандидат-кмета на Гълъбово. „Ти какво правиш тук? Твойто място не е тука. Ти работиш срещу ДПС и срещу нашия кандидат за общински кмет“, развикал се той.

Скочили още четирима млади мъже от Бабяк и свалили с няколко удара Шайков на земята, където продължили да го налагат с ритници. Останалите присъстващи разтървали нападателите.

Пострадалият се обадил на сина си, който пристигнал на мястото на инцидента и го отвел у дома.

„Такъв срам не съм брал през живота си. От 20 години съм кметски наместник на Гълъбово, председател съм на ДПС в моето село. От 15 години съм член на ДПС и да ям бой от същата тази партия, не мога да го преживея“, призна Шайков.

Той е категоричен, че младежите, които го пребили, са роднини на Радослав Ревански.

„Те се изживяват като негова лична охрана. Обикалят селата и плашат хората. На сутринта Ревански лично ми се обади да ми се извини. Оправда ги, че са били пийнали, но на мен обидата не ми е минала“, не скри огорчението си дългогодишният наместник на село Гълъбово.

Той не може да си обясни с какво е предизвикал агресията на младежите, които го обвинили, че не работи достатъчно усърдно за ДПС.

Пострадалият мъж има синини и охлузвания на гърба от ритниците. Има и белег на главата. Категоричен е, че ще си извади медицинско свидетелство и ще внесе жалба срещу насилниците в полицията.

„Цял живот работя за ДПС, а какво стана – сега изядох боя от моята партия. 20 години съм кмет, никой не ме е напсувал, никого не съм обидил, а сега, на 53 години, станах за срам пред децата ми“, допълни Шайков.

"Това е битов инцидент и не бива да се свързва нито с моето име, нито с ДПС, нито с която и да било друга партия, нито с предизборната кампания", коментира пред ИНФОМРЕЖА кандидат-кметът Радослав Ревански.

Според него скандалът не е провокиран заради политика. Той призова всички жители на община Белица по време на кампанията да бъдат толерантни и да не правят от всяко нещо политика.

 

КОМЕНТАРИ

D07:59 - 13.10.2015
babe4ene boklutsi
Въведете име...07:34 - 13.10.2015
Въведете коментар...
td17:06 - 12.10.2015
2 - много си зле, честно! Кога си чувал Герб да са толкова зле и да си се трепят едни други??? Е тва е долнопробната партия дпс жалко , че разчитатате на хората , които идея си нямат горките какво се случва !!
214:47 - 12.10.2015
Да са ни честити новите ГЕРБАДЖИИ ДПС започва с техните методи на агитация побоища заплахи бухалки!!!

FACEBOOK