Роднини и приятели почетоха 10 години от смъртта на висаджията Георги Илиев

Снимки: Infomreja.bg

Днес се навършват 10 години от смъртта на наследника на силовата групировка ВИС Георги Илиев. Той беше убит на 25 август 2005 г., пред заведението му „Буда бар“ в курорта Слънчев бряг. Тогава снайперист го прострелва пред десетки свидетели. Убийството е сходно с това на собственика на Мултигруп Илия Павлов.

Днес почти никой от съгражданите му в Кюстендил не си спомня за Георги Илиев. Единствено некролозите, поставени на стадион „Осогово“, подсещаха за смъртта на известния от борческите години наследник на ВИС. В негова памет преди 3 дни сестра му Мариана Илиева организира демонстрационен футболен турнир между„Велбъжд" и „Локомотив"- Пловдив. 

Тогава бяха пуснати в продажба и тениски с лика на бившия борец, а средствата от продажбата им ще бъдат използвани за организирането на футболен турнир за деца през следващата година.

Тялото на известния кюстендилец е кремирано в столицата по настояване на съпругата му Мая Илиева. Поради тази причина днес нямаше панихида в областния град. Единствено в столицата близки и приятели почетоха годишнината от показния разстрел на Георги Илиев. Тялото на брат му Васил е положено в стария траурен парк в Кюстендил. Най-честите посетители там са охранители, които пазят денонощно мястото от посегателства.

 

Гробът на основателя на ВИС - Васил Илиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK