Войници спасиха собственика на горящата къща в Пиперков чифлик

Снимка: Забелязано в Кюстендил, Венци Тони Илчеви

Трима военнослужещи спасиха собственика на горящата къща в село Пиперков чифлик. Инцидентът е възникнал тази сутрин в 6.42 часа, когато е подаден сигнал на тел. 112. На мястото на пожара са се отзовали два екипа от местната противопожарна служба, които веднага са започнали да потушават пламъците.

Първи на виждат горящата къща Десислав Йорданов, Евгени Георгиев и редник Кристиян Георгиев от Бригадното командване към състава на Сухопътни войски, които по това време пътували за работа.

Чули виковете на собственика – Георги Манолов, и веднага се притекли на помощ. Успели да го извадят първо него, а след което преместили и автомобил, който бил паркиран в близост до къщата.

 „Къщата е двуетажна и огънят е тръгнал от втория етаж. Все още се работи на мястото на инцидента. Няма информация каква е причината за възникването на пожара, това може да кажем на по-късен етап“, обяви пред ИНФОМРЕЖА говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

По нейни думи собственикът на къщата, който е на 67 години, е получил обгазяване. Той е отказал да бъде хоспитализиран и след преглед от екип на Спешен център отново се е върнал в Пиперков чифлик.

По думите на кмета на селото – Стефан Котев, пожарът е тръгнал от стара ел. инсталация в къщата.

„Ходих до мястото на инцидента. Цялата къща е изгоряла. Всички казаха, че най-вероятно късо съединение е подпалило втория етаж и от там са тръгнали пламъците. Много жалко. Собственикът на къщата Георги живее сам в нея. Преди два месеца загуби брат си и сега си няма никого", обяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на селото, Стефан Котев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK