Родители вдигнаха плакат срещу МВР, укривало факти за смъртта на сина им

снимки: infomreja.bg

Родители и приятели на загинал на пътя моторист протестираха за пореден път пред съдебната палата в Благоевград срещу МВР. Те разпънаха огромен плакат с надпис „Полицаи убиха сина ни. МВР и прокуратурата  прикриват факти и доказателства” и така изразиха недоволството си, че разследването за смъртта на сина им продължава вече пет години и все още делото не е стигнало до съда.

20-годишният Димитър Димитров загива на 27 юли 2008 година край Кресна в катастрофа с мотоциклета си. Родителите обаче са убедени, че момчето е блъснато от полицай и именно това е причината да се бави разследването.

Според тях са допуснати редица нарушения и са манипулирани доказателствата и експертизите от местопроизшествието. Целта е да се докаже, че причината за смъртта му е високата скорост, с която е влязъл в завой и да се прикрие истинският виновник. „Разследващите се опитват да докажат, че синът ни е самокатастрофирал, за да прикрият вината на полицаите”, смята майката Светла Димитрова.

Семейството на загиналото момче е подавало редица жалби до родните институции за ревизия на материалите по досъдебното производство. Предишният главен прокурор Борис Велчев отказва ревизия на досъдебното производство.

Според родителите полицаите, разпитвани по случая, са давали противоречиви обяснения, а информацията, описана в документацията за пътното произшествието се разминава със следите от мястото.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK