Румен Радев: Народът ни има сили отново да се обедини за просперитет

Снимка: Прессекретариат, архив

Нека посрещнем новата 2020 година с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето!

Както в новогодишната баница има късмет за всеки от семейството, така и в обществото ни трябва да има място и грижа за всички. За възрастните и самотните, за хилядите българи, които днес се борят с недоимъка и най-вече - за децата на България. Защото невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Именно те ще свържат и днес българите, обединени от любовта към родината и надеждата за по-добро бъдеще.

Това каза в новогодишното си слово президентът Румен Радев.

Той не скри, че изпращаме тежка година с много предизвикателства, сред които конкретно спомена водната криза, с която се бори Перник и настоя да се търси отговорност от институциите за решаването на всички проблеми.

Изтичащата 2019 година отново ни припомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето постоянно усилие.

Че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават, решенията за бъдещето ни се вземат на тъмно, парите ни се харчат безотговорно, непрекъснато се отчитат успехи, докато нищетата се множи, а качеството на живот пада драстично. Достъпът до вода и въздух се превръща във въпрос на оцеляване, а липсата на възмездие и справедливост разколебава вярата ни в утрешния ден, каза той.

Ние сме народ със славна история, който се е обединявал и ще се обедини отново срещу грабителството. Не можем да се задоволяваме с последните места в класациите.

На почит трябва да са образованието и науката, трудолюбието. Институциите трябва да работят за обществото, напомни той.

Когато осъзнаем своята сила и отговорност, имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят прозрачно и ефективно в интерес на обществото.

Нека посрещнем новата 2020 година с вяра в доброто, в себе си и в бъдещето! Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще искат да остават и с която ще се гордеят, пожела той в словото си! /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK