Родители искат да се учат на театър заедно с децата си

снимки: infomreja.bg

Развълнувани родители окупираха паркинга на кюстендилския театър, за да изпратят  с многобройни напътствия децата си “в чужбина”- в намиращия се на два часа автомобилен път от Кюстендил град в Република Македония Щип. След като две седмици малки щипянчета  се запознаваха у нас с основите на театралното изкуство, кюстендилски деца и тийнейджъри отидоха при тях да продължат обучението си по европейския проект “Балканска работилница за театър”.

При нас очевидно много повече се работи с децата в тази насока и нашите участници в проекта са далече по-напред и в сценичното си поведение, и в уменията си да импровизират, и в идеите, които предлагат, така че  става малко трудно, като ги сложим до връстниците им от западната ни съседка, твърдят специалистите, които подготвят  малките актьори.  Заедно с това те са убедени, че в дните на работата по проекта  ще се създадат хубави приятелства, всички участници в него ще научат нови за тях неща и общият резултат ще бъде ползотворен.

Нали такава е и целта – едно приятелско, творческо трангранично сътрудничество, което да покаже, че Балканите са зона не за барут и стари исторически недоразумения , а за модерно културна сътрудничество и нормално човешко общуване. Кюстендилските деца и техните ръководители ще се върнат у дома след две седмици.Родители са проявили желание да посетят  творческата база в Щип, а в последствие и да започнат любителско занимания с театрално изкуство заедно с децата си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK