Със "Стена на славата" и засаждане на цветя в Трето ОУ - Гоце Делчев, отбелязаха Международния ден на мира

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев

По идея на Таня Атанасова – родител на ученик от Трето ОУ "Братя Миладинови" - Гоце Делчев, бе проведена първата инициатива по повод Международния ден на мира.

Дейността бе наречена "Стена на славата". Всеки ученик имаше възможност да постави своята рисунка послание на стената на славата и така да изрази своето виждане за Деня на мира.

През целия ден "стената" придобиваше различен вид – ставаше все по-богататена откъм форми, цветове и послания.

Някои от тях бяха: "На деня на мира обещавам, с усмивка, никога да не спирам да вярвам в мира и доброто" – посланието на третокласничката Ели Халачева; "Аз искам всички деца по света да бъдат щастливи и здрави" – Георгия Щуркова от III а клас; "Моето послание е да помагаме на бедните деца и да не им се подиграваме. Да не правим лоши неща, които могат да навредят на другите! Бъдете добри! Обичайте се!" – пише Василена Неделчева от VII б клас.

Какво по-искрено от детските пожелания? Всички послания от Деня на мира, учениците, родителите и учителите ще изпратят в небето над Трето ОУ на следващия подходящ празник, които има връзка с темата за мира и НЕнасилието.

Следващата реализирана инициатива в Училището без насилие и стереотипи, определени от пола, бе предложена от майка на третокласник. Бяха посадени луковици на пролетни цветя в училищния парк. "Те сега са сухи и изглеждат мъртви... Но на пролет! Ах! Тогава колко радост ще ни носят! " – сподели с усмивка на лице един от третокласниците, който помагаше за засаждането на луковиците.

Наред с родителите, директорът на Трето ОУ – Мариана Халачева, се включи в засаждането на луковиците.

"Връзката на тази дейност с думичката МИР е повече от ясна. Има, обаче, още един повод да преместим тази наша традиционна инициатива на този ден. Картина от Втората световна война, която изобразява невинно лале, израснало в каската на войник.

Нека военните атрибути останат в мазетата или музеите! Нека забравим за тях и да ги виждаме само на рисунки, снимки или картини! Хора по земята, вслушайте се в призива на нашите деца: НЕКА ИМА МИР! " – каза на финал Валентин Атанасов – училищен психолог.

Адмирации за всички ученици, родители и учители, които се включиха в тези прекрасни инициативи!

 

КОМЕНТАРИ

Група родители21:03 - 21.09.2017
Пожелаваме на нашите деца и техните учители здраве и успешна учебна година.
България казва:20:58 - 21.09.2017
Браво! Трето ОУ в Гоце Делчев винаги се е изявявало с много добри инициативи. Пожелавам на всички ученици, учители и родители здраве и още по-големи творчески успехи.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK