Син се размина с пробация, след като се закани с убийство на майка си

Снимка: Infomreja.bg

Млад мъж се размина с пробация, след като се закани с убийство на майка си Искра Спасова. Случаят е регистриран в кочериновското село Стоб, където живеела възрастната жена. Подсъдимият Д. С. е признал на пълно вината си и е сключил споразумение с прокуратурата в Дупница.

В документите по делото се посочва, че в рамките на около половин година мъжът на два пъти е отправял закани за убийство към майка си. На 26.10.2017 г. подсъдимият е заявил: „Сега ще те убия“, вдигайки чук над главата на Искра Спасова. Няколко месеца по-късно последвала повторна заплаха с думите: „Ей сега ще те убия и намушкам“.

„Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, като самото престъпление е по чл. 144, ал. 3 от Наказателни кодекс. За подобно деяние законът предвижда до шест години „лишаване от свобода“, обявиха от Дупнишкия районен съд.

В мотивите на магистратите е записано, че обвиняемият ще трябва да се среща с пробационен служител в рамките на 6 месеца, като отделно от това трябва да има задължителна регистрация по настоящ адрес.

„Признавам се за виновен в извършеното престъпление. Съгласен съм с вида и размера на предложеното ми наказание“, бяха единствените думи на подсъдимия пред магистратите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK