Рисунки, беседи и викторини за Световния ден на водата в Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Деца и ученици от Благоевград ще се включат в отбелязването на Световния ден на водата - 22 март.

Тази сутрин в четвърта група на ЦДГ № 8 “Вечерница” рисуваха на тема „Вода и природа“. Произведенията на малките творци ще бъдат подарък и послание към родителите им. Утре от 11:30 часа третокласници от III ОУ „Димитър Талев“ – Благоевград ще участват в ритуала „предай нататък – шепа вода“ в централния градски парк. Те ще научат повече за сладката вода на планетата, както и за водните екосистеми.

На 22 март от 10 часа в Първи корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, РИОСВ и други институции ще поздравят приятелите на водата и ще изразят подкрепата към световния ден на живо с включване в Международен воден мост 2013. По този начин отбелязването на световната кампания на ООН за водата ще бъде видимо едновременно в различни точки на България и чужбина.

На 22 март, от 11часа пред зала „Яворов“ стартира празник, организиран от Корал Клуб - Благоевград. Ученици от втори до четвърти клас от няколко благоевградски училища ще участват във викторина на РИОСВ и ще научат още много интересни факти за водата от експерти на инспекцията.

Още за тези и други инициативи за Световния ден на водата 22 март, предвидени в гр. Благоевград, можете да откриете в допълнителната информация към съобщението.

2013 e обявена от ООН за Международна година на водното сътрудничество, това е и темата на Световния ден на водата – 22 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK