Простреляха Петър Низамов-Перата

Петър Низамов, снимка: NOVA

Простреляха Петър Низамов – Перата в Бургас. Стрелбата срещу него е извършена около 22:10 ч. снощи в района на бл. 41А в кв. "Изгрев", съобщава NOVA.

По първоначални данни 32-годишният мъж е прострелян в областта на краката. Той е откаран в УМБАЛ-Бургас. Лекарите са констатирали две прострелни рани в левия крак. Извършена е спешна хирургична интервенция.

Според свидетели, са се чули изстрели от около 10-12 куршума. Няма опасност за живота му. По непотвърдена информация, нападателите са били маскирани и са извикали: "Стой, полиция!".

Полицаи от областната дирекция на МВР-Бургас извършват оглед на местопроизшествието. Издирват се свидетели на инцидента. Предстои изземването на записи от камери, разположени в района на стрелбата.

Петър Низамов – Перата стана известен покрай арестите по границата на нелегални мигранти. Случаят нашумя през 2016 година, когато Низамов разпространи клип, на който се извършва граждански арест на трима мигранти. Ръцете им бяха завързани с така наречените „свински опашки”.

Заради това срещу него беше аведено дело. Прокуратурата поиска две години затвор, но съдът обаче постанови – невинен.  По-късно по време на протести в Асеновград той удари оператор и беше арестуван за хулиганство, а по-късно освободен под парична гаранция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK