Троен празник в ПГ по механизация на селското стопанство – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

В ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев днес цареше празнично оживление. Всяка от изучаваните в училището специалности беше уредила щанд, който онагледяваше нейната същност.

Не правеха изключение и предлаганите нови специалности – „Ветеринарна медицина“ (професия  Ветеринарен техник) и „Трайни насаждения“ – дуална форма (професия Техник – растениевъд).

Гост на тържеството беше кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, придружаван от началника  на отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ към общината – Маргарита Енчева.

Празникът на специалностите беше съчетан с връчване на свидетелства  за зрелост на дипломиралите се випускници.

Ученици, допринесли с успехите си през годината за повишаване авторитета на училището , получиха специални грамоти.

В словото си директорът на професионалната гимназия – Ангел Живков, благодари на общинския кмет за подкрепата относно новите специалности. Той подчерта стремежа на ръководството и учителския колектив да подготвят кадри, които успешно да се реализират в региона и страната.

На тези, които днес получиха дипломите си, директорът пожела вяра и попътен вятър.

Поздрав към завършващите отправи и кметът Москов. Той се обърна към тях с думите:

„Вие сте придобили добра подготовка и във всеки момент можете да се реализирате в общината и района.“

Кметът поздрави ръководството на учебното заведение и учителите за усилията, които полагат, селскостопанската гимназия в Гоце Делчев да се утвърди като една от стабилните и елитни гимназии на територията на областта и страната.

„Мисля, че това ще продължи и с новите специалности“ – завърши той.

Днес символично беше открит  фитнес  центърът на училището. Той се ползва безплатно от учениците, учителите и помощния персонал.

През новата учебна година тук ще продължат извънкласните занимания по народни танци. Предстоящо е откриването на клуб по борба. Придобиваните от учениците шофьорски категории ще се увеличат с още една – категория „C“. Новост през следващата учебна година ще бъде и изучаването на вероучение.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОМРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK