Започва цялостен ремонт на ул. „Александър Батенберг“ в Дупница

Снимки: Община Дупница

Предвидена е и подмяна на водопровода

Започнаха подготвителните дейности по стартиращия цялостен ремонт на ул. "Александър Батенберг“.

За преасфалтиране, изграждане на тротоари са предвидени 1350 м, както и подмяна на водопровода, който е изграждан през 1965 година.

Именно многото аварии от водопровода са направили една от най-дългите улици "швейцарско сирене" от постоянните разкопавания.

Дейностите ще се извършват от обединение „Дупнишка вода“, което бе и единствения кандидат с предложена цена за ремонта 816 000 лв.

Сумата бе отпусната безвъзмездно с постановление на Министерски съвет, след като кметът на Общината инж. Методи Чимев бе отправил молба за финансиране от държавния бюджет.

"Започваме с подмяна на подземната инфраструктура като ще информираме своевременно, когато ще бъде спирано водоподаването. Дискомфорт, разбира се, че ще има за живущите по улицата, но няма как.

Надявам се и призовавам за разбиране от страна живущите, които да не възпрепятстват изкопните дейности. Има много автомобили, които се паркират на самата улица и по тротоарите и с този проблем са свързани опасенията ми, но се надявам собствениците им да влязат в положение.

След подмяната на водопровода, започват и дейностите по надземната инфраструктура", коментира Управителят на ВиК-Дупница Илия Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK