Поредни награди за Георги Спахиев и Милка Воденичарова от СУ-Хаджидимово

Георги Спахиев и Милка Воденичарова, снимка: СУ-Хаджидимово, архив

И двамата са спечелили трети награди в национален конкурс

Единадесетокласниците от СУ "Никола Вапцаров" в Хаджидимово - Георги Спахиев и Милка Воденичарова грабнаха поредните си награди. 

Талантливите възпитаници на хаджидимовското училище с ръководител Заприна Глушкова са отличени в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“ 2020 г. Мотото на конкурса тази година е: „60 години от установяването на дипломатически отношения между България и Куба“. 

И двамата са спечелили трети награди във възрастова група 8-12 клас, раздел "Реферат". 

Милка се представи с реферат на тема: "Ернесто Че Гевара – познатият непознат", а Георги писа за "Николàс Гийен – най-чистият глас на нашето време". 

"Нека са им честити наградите. За пореден път защитиха нашия общ труд. Щастие е да си консултант на такива ентусиазирани ученици! Георги и Милка, желая ви покоряване на още по-високи върхове", сподели с вълнение тяхната учителка Заприна Глушкова. 

Конкурсът е организиран от Асоциация за приятелство “България – Куба” съвместно със Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK