РИК определи секциите за хора с увреждания

снимка: infomreja.bg, архив

РИК-Кюстендил определи начина на гласуване на гласоподаватели с увреждания на опорно–двигателния апарат или на зрението за предстоящия референдум следващата неделя.

В решението е посочено, че се определят секциите на първия етаж (партер) с най-малък брой гласоподаватели по избирателен списък за гласуване на гласоподаватели с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението, когато има секции и на горните етажи в сграда с повече от един етаж.

Пред секцията се поставят табела и други обозначителни знаци с минимални размери 20/30 см, на които се отбелязва и допълнителното й предназначение. Табела и обозначителни знаци с размери 50/30 см се поставят и на входа на сградата, така че да насочват гласоподаватели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението към избирателната секция.

Гласоподавател с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението може да гласува и в избрана от него подходяща секция. Когато гласоподавателят е с увреждане на опорно-двигателния апарат или на зрението, което не му позволява да извърши сам необходимите действия при гласуването, председателят на комисията, въз основа на документ на ТЕЛК (НЕЛК), удостоверяващ увреждането, може да разреши гласуването да се извърши с помощта на придружител, посочен от гласоподавателя. Когато не притежава документ на ТЕЛК (НЕЛК), по изключение с решение на комисията може да бъде допуснат да гласува с придружител.

РИК-Кюстендил обяви и секциите на територията на Кюстендилска област, в които гласоподаватели с увреждания на опорно-двигателния апарат или на зрението могат да упражнят своя вот. Те са: Клуб на хората с увреждания, находяща се в гр. Рила, Клуб на инвалида в с. Бараково, общ. Кочериново, "Спортна зала" в Дупница, "Културен дом" в Бобов дол, Общинска поликлиника /бивша Бърза помощ/, находяща се в гр. Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK