Рибново разпали с нова сила войната между Башев и Джуркин

снимка: infomreja.bg, архив

Уволнението на директора на СОУ "Йордан Йовков" в село Рибново разпали с нова сила старата война между Манчо Джуркин и Ахмед Башев.

Днес народният представител заплаши, че ще внесе в комисията по корупция в парламента папка с нарушения, уличаващи отстранения школски шеф. В съдържанието имало и компромат, от който било видно как Манчо Джуркин  поправил дипломата за средно образование на сина си Благовест Джуркин като на мястото на двойките вписал шестици.

От своя Манчо Джуркин заяви, че до дни ще отпътува за София, за да внесе документи, които показват, че дипломата на Ахмед Башев била неистинска.

"Тя е купена от Райчо Димитров-Чората чрез настоящия председател на Общинския съвет Мурад Адем. Ще искам да бъде възобновено разследването за дипломата на Ахмед Башев от Юридическият факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски", според която той е дипломиран юрист", заяви Джуркин.

Макар че протестите в гърменското село поутихнаха, само за три дни вече има събрани над 400 подписа за свалянето на депутатският имунитет на Башев. Подписката вече върви и в други населени места в Благоевградска област.

Джуркин е категоричен, че ще внесе в прокуратурата и документи, уличаващи бившия кмет на Гърмен в редица нарушения.

"По повод обвиненията, че дипломата на сина ми е подправена, категорично заявявам, че просветният инспекторат в Благоевград прави проверка по въпроса и се произнесе, че няма нередности", подчерта отстраненият училищен директор.

По думите му полицейско и прокурорско разследване установило, че обвиненията са най-обикновен компромат.

„Въпросът с дипломата на сина ми е отдавна приключен и има становище на инспектората по образованието. Но няма яснота за дипломата на Ахмед Башев, за неговите фирми, за усвояването на европейски пари и други далавери. Но и на тези неща им идва времето и всичко ще стане ясно", допълни Джуркин.

Той заяви, че вчера от името на Инициативен комитет е внесено в Община Гърмен искане за разрешение за провеждане на протестен митинг в петък в Рибново. "На този митинг ще си кажем таените от страх години наред много истини. Защото вече стана ясно, че не е важно толкова уволнението на Манчо Джуркин, а далаверите, страха и манипулациите, с които Башев и хората му буквално са парализирали общината. Освен за образование, ще си говорим открито и без страх  за всички теми, които досега бяха табу, за тютюна, за социалната политика, за инвестициите и за всичко, което касае хората", допълни той.

Джуркин бе категоричен, че тази сутрин е призовал колегите си от училището да влязат в класните стаи и да изпълняват задълженията си. Дори поздравил новоназначения директор Светослав Беков и му пожелал успех.

"За мен най-важно е да има нормален учебен процес и учениците да не са заложници на нечии лични битки. Все още не сме прегледали оставената документация, едва днес отворихме касата, тъй като Джуркин не даваше ключа. Следващата седмица от общината започва финансова ревизия, за да знаем какво се е случвало и има ли финансови нарушения, все пак аз заставам начело на институцията и искам да знам какво приемам като наследство", коментира Беков.

 

КОМЕНТАРИ

trufa23:22 - 25.02.2014
Тази КАЛИНКА от Рибново,като го знаете вие,неговите съселяни,защо го търпите още.Намерете му цаката зад някой.........вие си знаете къде.
БАШО АПАШО20:58 - 25.02.2014
Ейййй, мамин Джуркин, не си играй с мен, че аз като нов и стар агент, знам как да ти намеря цаката, а и без това сега аз командвам ДАНС, ще ти скалъпя такива ревизии, че сам ще избягаш от Рибново.
duro20:28 - 25.02.2014
egati i ribanskata prostotiq ta va6ite diplomi tam vsi4ki sa kypeni
четящ20:04 - 25.02.2014
Незнам за дипломата, ама досието на А.Башев мотеже да прочетет или направо да си го изтеглите от тук: http://www.faktor.bg/uploads/docs/agenti_komisiq.pdf http://www.faktor.bg/obshtestvo/petak-13/16825-vizhte-dosieto-na-agent-manol-gospodaryat-na-ribnovo.html

FACEBOOK