Всяко училище с план за преминаване в електронна среда

Снимка: Infomreja.bg

Учебната година ще стартира присъствено

Министерство на образованието не готви кардинални промени за новата учебна година, стана ясно от коментара на просветния министър Красимир Вълчев. По-съществено изменение ще има в целодневната организация на учебния процес. Предметът Околен свят става Родинознание.

Междусрочната ваканция ще е три дни. Противоепидемичната обстановка ще продължи през цялата следваща учебна година, стана ясно от думите на министъра. Взето е решение учебната година да стартира присъствено. Разработваме правила за функциониране на системата в тази ситуация, каза министър Вълчев. Училищата ще трябва да имат план за превключване на учебния процес от присъстване към електронна среда за определен период от време. Това ще е в резултат на заболелите деца.

Силна дезинфекция ще се прилага в училищата. Специалистите били скептични към скрининга на температурата. Няма да се носят маски в училище. При ръст на заболелите в училище ще се обявяват грипни ваканции за отделни училища и за отделни региони. Ситуацията ще бъде динамична, подчерта министър Вълчев.

Няколко варианта се обмислят за началния етап на образование, тъй като за децата от първи до четвърти клас е почти невъзможно дистанционно обучение. Желанието на МОН е децата от 1 до 4 клас максимално дълго време да присъстват в класните стаи. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK