Ретро парад за празника на Струмяни, белградският „Триумф” TR-4 спечели купата на общината

снимки: Община Струмяни

Десетият парад на ретро автомобили анонсира концерта за празника на село Струмяни и храмовия празник на църквата – Св. Св. Константин и Елена. На украсения площад се наредиха стари красавици, гордо демонстрирани от своите собственици.

Над 50 автомобила се представиха на тазгодишното изложение пред многобройната, предимно млада публика на Струмяни.  Освен добре познатите немски и руски марки, на парада бяха представени и автомобили, произведени в български заводи.

Десетият юбилеен парад на ретро автомобили преминава през община Струмяни за втора година благодарение на дългогодишното приятелство на кмета на община Струмяни Емил Илиев с председателя на ретро-клуб „Пирин” - Благоевград  Андрей Андреев.

Кметът на община Струмяни поздрави участниците в парада и връчи купата на община Струмяни на белградския участник Слободан Йованович с „Триумф” TR-4 1964, като отличи и мотора с кош  с картечница „Цюндаб” на Христо Пенев от Габрово и „Форд” –T,1915 на Дойчинов от Сливен.

Всички получиха комплекти с вино – местни сортове и рекламни материали на общината, а на организатора на събитието подари българското знаме с надеждата  да продължава да организира големи събития на ретро-автомобилите в Благоевградска област.

От своя страна Андрей Андреев връчи юбилейна купа на кмета на община Струмяни. Всички участници получиха подаръци - новия фотоалбум на общината, а много от автоманиаците се снимаха за спомен с атрактивните возила.

Празникът вечерта продължава с концерт на самодейни състави от Струмяни, детската градина и певицата Ваня Найденова,  а на 21 май, в храма на църквата „Св.Св. Константин и Елена” се организира кулинарна и етнографска изложба „Изпод сръчните ръце на струмянката”, ще се проведе празнична литургия и водосвет, малък концерт и  на обща трапеза ще седнат жителите на с. Струмяни и техните гости.

 

снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни
снимки: Община Струмяни

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK