Рени Цветкова: За Зумба трябва желание, настроение и удобни дрехи

Рени Цветкова - инструктор по Зумба в Кюстендил, снимка: infomreja.bg

 

От колко време се занимавате със зумба?

 

Конкретно със Зумба се занимавам от 8 месеца. Иначе повече от 20 години част от моя живот е хореографията. Първоначално бях начален учител със ЗИП по хореография, а в последните четири години изцяло се посветих на хореографията. От 8 месеца вече съм и лицензиран инструктор зин мембър.

 

Какво трябва да знаят хората за Зумба?

 

Това е специално разработена фитнес програма. Много нов танцов спорт, който включва микс от аеробни и фитнес упражнения с танцови стъпки. Стилът на музиката е изключително разнообразен и има за всеки вкус по нещо. Играейки не само поддържаме формата си, но изпитваме едно емоционално удоволствие от изпълнението на движенията.

 

Колко време трае една тренировка?

 

Тренировката продължава обикновено около 50 минути, като се започва със загряваща част, основна част и накрая отпускаща, разтягаща част.

 

Колко човека тренират при вас?

 

Все още сме в началото. В България този спорт е популярен от 3 години. Той е по-известен в големите градове като София, Пловдив, Варна и Бургас. Сега вече прохождаме и тук, в Кюстендил. Има желаещи и при нас. Около 15 човека са за момента, сред които има и деца. Те са много вдъхновени и идват с желание.

Хубавото в зумбата е, че танцуващият не се ангажира с другите около него, въпросът е да има много скачане, игра и движения. Важно е да се знае, че няма ограничения за възраст, пол или килограми. Трябва да има огромно желание, настроение и удобни дрехи!

 

КОМЕНТАРИ

BOJIK07:10 - 06.07.2013
e pa fnogo si GROZNA ma instruktorko.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK