Джазът завладява Благоевград на 25-и и 26-и юли

Снимка: Община Благоевград

Ще има и фестивал на ръчно изработени арт творби

В края на юли Благоевград ще обедини някои от най-интересните имена на българската и македонската джаз сцена. В продължение на два дни градът с младежки дух ще бъде лиричен, забавен и цветен, напомняйки ни за музиката, която е неподвластна на времето. 

Фестивалът, организиран от Община Благоевград, със съдействието на Bulgarian Live Music, ще се проведе на 25 и 26 юли от 18:30 ч. на пл. „Македония“ в града. Вход свободен и ще е съобразен с всички мерки породени от пандемията COVID-19.

Официалното откриване ще се проведе на 25 юли, събота, от 18:30 ч. с изпълнения на Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев и специални гости Христина Палева - вокал и Надя Тончева - вокал. След тях на сцената ще се качaт Mike Sax & X-Key. Финал на вечерта ще сложат Vlatko Stefanovski Trio (Македония).

Втората вечер (26 юли, неделя) ще бъде открита отново в 18:30 часа, от Петър Салчев & Октет Пловдив. След тях ще видим неповторимата Милица Гладнишка, а финалът на фестивала ще бъде поверен на Dirty Purchase.

Община Благоевград Ви кани да посетите и специално организирания  фестивал на ръчно изработени арт творби HANDMADE FEST, събитие, предназначено за творци на свободна практика, изразявайки себе си чрез езика и внушенията на изкуството.

Гостите и гражданите на града ще имат възможността да се насладят на произведения, сътворени от сръчните ръце на местни арт творци в  дните на BLAGOEVGRAD JAZZ FEST 2020 – 25 и 26 юли. Арт ателиетата ще бъдат разположени в уличките при заведение ,,Папараци“ и при пицария "Верде", с работно време от 10:00 ч. – 22:00 ч.

За най-малките любители на изкуството Община Благоевград е подготвила и творчески ателиета - CREATIVE KIDS, в които децата ще могат да изработват картички, мозайки, картини, бижута и др., прилагайки различни техники. Творческите ателиета ще бъдат разположени на пешеходната зона от НАП – Благоевград, до пл. ""Македония, както и в градинката на хотел "Монте Кристо", с работно време 12:00 ч.-21:00 ч./събота/ и 10:00 ч.-21:00 ч. /неделя/.

Специално създаден сайт за събитието BLAGOEVGRAD JAZZ FEST 2020: blgfest.com.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK