Последни ремонти започнаха по ул. „Гоце Делчев” в Банско

Снимки: Община Банско

Стартираха строително-ремонтните работи за рехабилитация на третия, най-малък етап, от станалата емблематична улица „Гоце Делчев” в Банско. Участъкът, който предстои да бъде изграден, се намира между улиците „Отец Паисий” и „Хаджи Вълчо”, като пространството ще бъде оформено в същия архитектурен стил, както останалата част от рехабилитираната улица.

„На практика тази „улица” всъщност се превърна в любимото място за разходка и игри на жителите и гостите на нашия курорт. По искане на жителите й тя бе оформена като пешеходна зона с детски площадки, зелени площи, алеи и зони за отдих. Планираме последният етап от изграждането й да завърши през пролетта на 2018 година, когато предвиждаме да започнем с втория етап от рехабилитацията на още една от ключовите улици в града, също пешеходна зона – улица „Пирин”. Отделили сме необходимите средства от общинския бюджет. Естетическият облик на значими места от града, е един от приоритетите ни като туристическа дестинация” заяви кметът Георги Икономов.

В рамките на започналите дейности ще бъде извършена подмяна на водопроводната и канализационна мрежа, изравняване и поставяне на настилка, оформяне на съществуващия открит канал с изграждане на воден ефект, подмяна на уличното осветление, озеленяване и изграждане на кабелен колектор за разпределителната електрическа и съобщителна мрежа, на обща стойност от 595 хиляди лева без ДДС.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK