Ремонтираха детската градина в село Бистрица за 26 076,73 лева

Снимки: Община Дупница

Напълно приключиха ремонтните дейности в детската градина в село Бистрица. Изградени са новите помещения и оборудването за ползване от малчуганите.

Всекидневна, мокри помещения и кухня вече очакват своите малки обитатели. Да проверят извършеното на място бяха кметът на Общината инж. Методи Чимев, зам.кметът по социалните дейности Крум Милев и кметът на селото Кирил Огненски.

Персоналът изрази задоволство не само от свършеното, а и от факта че напливът от деца е вече нараснал много сериозно. 26 076,73 лв бяха разходвани за ремонтните дейности.

"Много съм доволен от видяното и направеното. Условията са перфектни. По всичко личи, че от есента ще трябва да се разкрие още една група в детската градина. Не само е много уютна, просторна, а и на спокойно място под балкана с няколко детски площадки. Още повече, че дори и деца от Дупница вече се записват там", коментира инж.Чимев.

Той инспектира и закупения от Общината и монтиран котел за отопление на пелети, с който се отоплява цялото детско заведение. 37 281 лева бяха похарчени от бюджета на Общината за закупуването и изграждането на котела с въвеждане в експлоатация на отоплителните връзки в сградата.

"Говорихме за увеличаване на групите в детската градина, защото интересът е голям и само за 2 седмици сме върнали 3 деца от Дупница, заради пълната заетост. Наложително е от есента да се отвори още една детска, защото яслената група е пълна, а догодина излизат като възраст.

С новото отопление вече решихме изцяло и този проблем, като най-важното е, че самите родители от селото и персонала го отчитат и ми го споделят в разговорите. Какво по-хубаво от чист въздух, много красива база с всички условия и добър персонал за децата", заяви кметът на селото Кирил Огненски. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK