Ремонтират кухнята и столовата в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Добринище

Снимки: Община Банско

Кметът на Банско Георги Икономов подписа договор за преустройство на съществуваща кухня и столова в сградата на Основно училище „Св. Климент Охридски“ в Добринище. След като повече от 10 години столовата в училището стои затворена, в нея вече стартираха ремонтните дейности.

Основно ще се рехабилитират съществуващите помещения, предназначени за изхранване на учениците. Изпълняваният проект предвижда обособяването на столова, в която ще има възможност едновременно да се хранят 94 човека, разливна кухня, в която да се доставя храна от кухня-майка и прилежащите към тях санитарни помещения.

Ще бъде извършено премахване на негодните настилки, мазилка и инсталации и подмяната им с нови. Ще бъдат премахнати преградните стени и изградени нови за обособяване на необходимите помещения, а дограмата ще бъде изцяло подменена. Стойността на ремонтните дейности е в размер на 105 807,90 лв. с ДДС, като средствата са предвидени от общинския бюджет.

„Срокът за изпълнение на ремонтите дейности е два месеца, след който учениците в най-голямото населено място в общината след териториалния център Банско, ще могат да се възползват от изцяло подновено помещение за топъл обяд, така както децата в Банско вече го правят. През изминалата година проектирахме помещението за хранене и подготвихме необходимата документация за изпълнението на проекта. С приемането на бюджета за тази година преустройството стартира”, коментира Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK