Ремонтират и газифицират Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Дупница за 72 000 лева

Снимка: Община Дупница

Кметът на община Дупница, инж. Методи Чимев сключи договор в МРРБ днес за поредните два успешно защитени проекти. 72 хиляди лева са парите, които ще получи Община Дупница за ремонт и газификация на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града. Десетки са малките пациенти, които посещават Центъра и получават професионални грижи от специалистите в него.

Другата добра новина по същия договор е свързана с осигуреното финансиране по изграждането на преходно жилище за деца от 15 до 18 години. Той е на стойност 390 000 лева и ще бъде за 8 юноши в тази възраст, които ще бъдат впоследствие настанени. Преходното жилище ще бъде изградено в местността „Курт Баир”, където вече функционира ЦНСТ "Надежда", а в момента е в процес на избор на изпълнител за втория такъв център, който ще приюти нови 12 деца лишени от родителска грижа.

Кметът на Дупница днес сключи и договора за новата детска градина в ж к. "Бистрица", която ще бъде изградена, както и за физкултурният салон в района на ОУ "Неофит Рилски". Двата обекти са на обща стойност 1,3 млн. които община Дупница ще получи също безвъзмездно.

"Няма как да не съм доволен от свършеното. Заслугата за това е изцяло на служителите в общинска администрация, за което им благодаря. Защитихме всяка стотинка от инвестиционните си намерения, което ще даде възможност да предоставим най-добрите условия за децата и учениците.

Районът на бившите казарми сме го обособили като "социална зона" и затова там сме съсредоточили изграждането на другия Център за настаняване от семеен тип, както и преходното жилище. От тук насетне трябва да действаме и още от утре започваме изготвянето на документите за процедурите и за другите две придобивки", заяви инж. Чимев. 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK