В Гоце Делчев предстои приемането на отчета на миналогодишния общински бюджет

Снимка: Infomreja.bg

Общинските предприятия ще направят отчети на дейността си

На 30-и юли от 14:00 часа в Малката зала на Дома на културата в Гоце Делчев ще се проведе поредното заседание на местния Общински съвет. Централно място в неговия дневен ред заема приемането на отчета на общинския бюджет за 2019 година, както и на годишните финансови отчети на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД, „Медицински център І – Гоце Делчев“ ЕООД и „Общински пазари“ ЕООД.

На заседанието ще бъдат изслушани отчетите за миналогодишната дейност на общинските предприятия „Селскостопански и благоустройствени услуги“, „Поддържане и ремонт на обекти - общинска собственост“,  „Чистота“, „Гробищни паркове“ и „Озеленяване и поддържане на територии за обществено ползване“.

Съветниците ще обсъдят и въпроса за формиране на групите в общинските детски градини за предстоящата учебна година с по-голям от определения максимален брой деца. На дневен ред е и въпросът за прием на деца, навършили 2-годишна възраст, в ДГ „Радост“.

На заседанието ще бъдат приети отчетите на читалищните настоятелства за 2019 година и плановете им за развитие на читалищната дейност на територията на община Гоце Делчев през настоящата година.

Друга съществен въпрос в дневния ред е приемането на краткосрочна и дългосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива в община Гоце Делчев за периода 2019-2029 година.

Към общинските съветници ще бъде предявено искане да дадат съгласието си за поемане на краткосрочен общински дълг.

На тяхното внимание ще бъде предоставен доклад за необходимостта от подкрепа на капацитета на СНЦ „МИГ – Гоце Делчев – Гърмен - Хаджидимово“ във връзка с кандидатстване с проектно предложение „Култура и автентичност чрез съвместни събития в Югоизточна Европа“/Елате и вижте/.

На заседанието трябва да бъде решен и въпрос, касаещ промяна на начина за трайно ползване на общински мери и пасища в землището на Гоце Делчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK