Ремонтират 12 км от АМ "Тракия" към Бургас

Източник: АПИ

Ремонтът ще приключи в края на октомври или началото на ноември

Започва ремонтът на 12 км от автомагистрала "Тракия", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремотните дейности започват от 5-и октомври в платното за Бургас. Предвижда се общо 52 км да бъдат обновени поетапно.

Участъкът, който ще се ремонтира, е от 156-и км, след пътен възел "Белозем", до 168-и км преди пътен възел "Оризово". По време на строителните дейности трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч.

От утре работата стартира с поставяне на необходимата сигнализация и пътни знаци за въвеждане на временната организация на движение в 12-километровия участък, за да може от вторник на обекта да започне същинската строителна дейност.

Ще бъде затворена връзката на пътен възел "Плодовитово" от АМ "Тракия" в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала "Тракия" при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66, посочват от АПИ.

Дейностите в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът ще се изпълнява от дружеството "Автомагистрали".

Предвижда се ремонтът да приключи в края на октомври - началото на ноември. След това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора. През следващата година ще се ремонтира и платното за София./news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK