Направиха първа копка за санирането на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог

Снимки: Община Разлог

Днес се проведе „Първа копка” – официална церемония за ефективен старт на проект „Осъществяване на инвестиции за подобряване на образователната инфраструктура за цялостното подобряване на учебния процес в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог”.

Събитието премина по изключително тържествен начин. На него присъстваха кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев, председателя на Общински съвет Разлог – д-р Мария Копанарова, директора на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, град Разлог – Иван Аврамов, учители и ученици, както и представители на фирмите изпълнители и Общинска администрация – Разлог.

Общата стойност на проекта е 1 297 650,04лв., от които Европейско съфинансиране в размер на 1 103 002,53 лв. и национално съфинансиране – 194 647,51 лв.

По проекта в учебния корпус и в общежитието ще се извърши цялостен ремонт на покрива, топлинно изолиране на покрив, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет. Ще се изпълнят допълнителни работи в помещенията на учебния корпус – фоайета, коридори, кабинети на първия етаж, работилници, стаи за персонал и кухня. Ремонтните дейности ще обхванат и електрическата инсталация, балконските парапети, които са в лошо състояние, цялостен ремонт ще се извърши на съществуващите санитарни помещения и ще се обособят нови такива. В общежитието ще се изгради нова отоплителна инсталация на пелети, а в учебния корпус ще бъде подменен котела с нов, който има по-висок коефициент на полезно действие. Допълнителни дейности ще бъдат извършени  и в двете сгради.

Предвиденото за закупуване оборудване по проекта включва трактор, селскостопански машини - плуг, култиватор за окопни култури, сеялка, картофосадачка и картофовадачка, лаборатория на училището ще бъде оборудвана с микроскопи, термометри, лупи, професионален уред за измерване на pH и влажност на почвата, книги и други необходими инструменти и уреди. С ново оборудване ще бъде и кухнята на общежитието, за която ще бъдат закупени професионална електрическа печка и съдомиялна машина, скара, зленчукорезачка, картофобелачка и други.

От закупеното съвременно оборудване и обзавеждане ще се възползват 230 ученици и учители, които учат и работят в училището. Изпълнението на проекта ще доведе до модернизация на образователната инфраструктура, както и подобряване на качеството на обучителния процес.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK