Рекордьори по промили са заловени през почивните дни в Добричко

Снимка: Infomreja.bg

С над 2 промила заловиха трима водачи

Три поредни дни добрички униформени ловиха шофьори с над 2 промила. Неразумните водачи спаха в ареста.

На 12 януари, около 20:50 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с разградска регистрация, управляван от 42-годишен мъж от с. Точилари, общ. Кубрат. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. 

В 5:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с хасковска регистрация, управляван от 50-годишен мъж от с. Конуш, общ. Хасково. Дрегерът отчел 2,03 промила.

На 11 януари, около 22:10 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с варненска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от Русия. 2,10 промила в издишания въздух е отчела пробата от водача.

На 10 януари, около 11:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин.

Рекордът обаче държи мъж от Старозагорско.

На 12.01. около 08:30 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Загорка“, е спрян за проверка лек автомобил "Рено", управляван от 49-годишен мъж от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на алкохол. Отчетена е концентрация от 3,23 промила алкохол в издишания въздух.

Във Второ РУ - Стара Загора, е образувано бързо производство по чл. 343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK