Рекорден брой участници отбелязаха Международната нощ на прилепите в РИМ

Снимка: РИМ-Благоевград

На 13. октомври с рекорден брой участници Регионалният исторически музей отбележи Международната нощ на прилепите.

"Тази година показахме как науката и изкуството могат да вървят ръка за ръка, за да постигнем целта на инициативата – да запознаем повече хора с мястото и ролята на прилепите в природата", споделиха от музея.

Над сто деца, родители, учители, партньори и приятели на музея се запознаха с прилепа Дарки и се радваха на талантливите малки артисти от Детско-юношески театър „Щурчо” към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, с ръководител Юлия Дживджорска.

"Заедно с колегите от Национален природонаучен музей – София, показахме начините за изследване и изучаване на прилепите, разкрихме интересни и любопитни факти за живота на тези уникални бозайници. А най-любознателните участници останаха с нас до късно за да видим и чуем прилепите с помощта на детектор. За да станат всички участници приятели на прилепите, заслуги имат много хора, благодарим на Елена Стоева, която е автор на книжката „Приключенията на прилепа Дарки”; на Юлия Дживджорска за професионализма и отдадеността за подготовката на театралната пиеска; на Бистра Дживджорска за прекрасните кукли-прилепи; на Илия Гоцков и Вихър Грънчаров за страхотните декори; на Иван Димитров за осветлението; на талантливите деца от ДЮТ „Щурчо” за блестящото им представяне на сцената; на Идеал Едипов за музиката; на Николай Симов за научните демонстрации и вълнуващия разговор за прилепите. Безкрайни благодарности на признателната публика, която ни дава сили и вдъхновение за нови „прилепни приключения”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK