Фестивал на мераклиите събира състави от цялата страна в Слокощица

Снимка: Infomreja.bg

Над 1500 са вече заявилите участие

За трета поредна година в кюстендилското село Слокощица ще бъде проведен фестивал на „Мераклиите“, обяви пред ИНФОМРЕЖА кметът на населеното място, Румен Калфин.

Събитието е предвидено за 1 септември от 10.30 часа, като всички участници и гости на празника ще се съберат в двора на училището в селото.

„По традиция и тази година ще бъдат организирани конкурси за мераклии, в които ще се включат певчески състави, танцови и естествено майстори на баници и погачи“, обяви още Калфин.

Организатори на единствения по рода си празник, посветен на мераклиите е кметството в село Слокощица и местното читалище.

И тази година най-големите мераклии ще бъдат избрани от жури, на което сме определили за председател певицата Румяна Попова, която е родом от тук. Тя обаче няма да може да присъства, тъй като има служебни ангажименти, обяви още кметът на Слокощица.

За организирането на фестивала кметът на Слокощица – Румен Калфин, е депозирал писмо до общинската администрация за отпускане на финансова помощ в размер на 500 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK