Рекорден брой новозаразени с коронавирус в света за пореден ден

Снимка: Infomreja.bg

Регистрирани са близо 260 000 случая

Рекорден брой заразени и голям брой починали. Световната здравна организация обяви, че събота е бил най-черният ден от началото на пандемията. 260 000 новозаразени са били регистрирани за 24 часа. Починалите за едно денонощие са над 7 300. Това е най-големият брой от повече от два месеца.

 Основните двигатели на черната статистика са били Съединените щати, Бразилия, Индия и ЮАР. Близо 165 000 от новозаразените са регистрирани в тези четири страни. Най-много случаи отново има в Съединените щати - поредния ден с над 70 000 новозаразени. 

 Докато страната регистрира рекордни нива на заразяване, коронавирусът твърдо се превърна в политически въпрос. По примера на президента Тръмп, редица губернатори-републиканци искат училищата да отворят по план, за да могат родителите да ходят на работа. Демократите настояват, че това би довело до пълен колапс на здравната система.

В Европа в основно притеснение се превръща Каталония. Испанската провинция и в събота регистрира над хиляда новозаразени. Бяха наложени нови карантинни мерки. Забранени са посещенията в старческите домове, наново бяха затворени нощните клубове и фитнес залите.

Франция обяви, че следи ситуацията в Каталония, с която има обща граница. Новият премиер Жан Кастекс не изключи варианта границата да бъде затворена. Минаването през нея беше разрешено преди по-малко от месец. /nova.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK