Рекорден брой недействителни бюлетини на местния вот в Гоцеделчевски регион

снимка: infomreja.bg

Рекорден брой недействителни бюлетини са отчетени при преброяването на вота за местна власт и президент в община Гоце Делчев. Недействителните бюлетини са 2 300, като малко повече е броят им при гласуването за общински съветници. Данните са на базата на протоколите на СИК от всичките 42 секции на територията на общината.

В по-голямата част нередовните гласове са от секциите в селата, където тенденциозно са били подменяни задължителните за вота химикали със син цвят с такива с черен цвят, обясниха схемата запознати, направили проверки за установяване на  причините за рекордния брой недействителни бюлетини. Констатирано е, че има и много бюлетини, които са недействителни, тъй като, вместо със знак хикс, вотът е бил отбелязан с кръстче. Другият вид недействителни бюлетини, установени по време на преброяването, са зацапани, но има и такива, на които липсва втори печат.

В община Гърмен общият брой на недействителните бюлетини от проведените в неделя избори за местна власт е 1 500. 257 от тях са за кметове на кметства, а 510 за кмет на общината, съобщиха от ОИК. Отделно от това в Гърмен са отчетени и рекорден брой празни бюлетини при гласуването за президент - цели 1066. Така, въпреки подкрепата на БСП за кмета от ДПС Ахмед Башев, местните жители не са гласували за президент според призива на лидера им да не гласуват за нито една от президенските двойки на първия тур.

Сред установените причини за рекордния брой недействителни бюлетини и в община Гърмен са зачертани повече от едно  квадратче или отбелязване на вота с друг знак, различен от определения от ЦИК знак хикс. В община Хаджидимово най-много са недействителните бюлетини за общински съветници. Техният брой е 584,  коментираха от ОИК.

При гласуването за кмет в община Хаджидимово са установени 404 недействителни бюлетини, с което общият им брой става 985. Те са определени от секционните комисии за невалидни, тъй като отметката за предпочитания кандидат или листа е била направена с различен от синия цвят на химикала.
 

КОМЕНТАРИ

170515:37 - 27.10.2011
когато главата на нюкой не ражда апгументи с които да отговори на опнента си пуска в ход обиди,ругатни и други простащини за да скрие собствената си тъпотия,Ти си самата мръсотия,а не помаците.
tctctcttc15:01 - 27.10.2011
viq nared li ste .Pomaci mrasni
Сатовча11:20 - 27.10.2011
Благодарим на ОИК Сатовча за точната информация.Сега Арбен ще извади своя арсенал от трикове за да си нагласи удобно за него мнозинство от послущковци.
Стоил18:25 - 25.10.2011
Ма тия горе верно ни помислиха че пасем трева . Бая народ им се върза обаче но сега им лъснаха насраните задници . Оня Крумчо шашавия ни предупреди че ще има "фърляне"че подготвили схемата за изборите а то какво било . Една активистка тяхна много уморена от смяната на химикалите заяви в прав текст че са си свършили работата перфектно. За пусти пари и постове тези мизелници на какво ли не са способбни . По 100 лева давали за глас на ромите от махалата ама дилапите Папиката и Альо им давали по30 лева . Черпеха се с тяхните пари и гласуваха за други кандидати на инат

FACEBOOK