Рекорден брой недействителни бюлетини на местния вот в Гоцеделчевски регион

снимка: infomreja.bg

Рекорден брой недействителни бюлетини са отчетени при преброяването на вота за местна власт и президент в община Гоце Делчев. Недействителните бюлетини са 2 300, като малко повече е броят им при гласуването за общински съветници. Данните са на базата на протоколите на СИК от всичките 42 секции на територията на общината.

В по-голямата част нередовните гласове са от секциите в селата, където тенденциозно са били подменяни задължителните за вота химикали със син цвят с такива с черен цвят, обясниха схемата запознати, направили проверки за установяване на  причините за рекордния брой недействителни бюлетини. Констатирано е, че има и много бюлетини, които са недействителни, тъй като, вместо със знак хикс, вотът е бил отбелязан с кръстче. Другият вид недействителни бюлетини, установени по време на преброяването, са зацапани, но има и такива, на които липсва втори печат.

В община Гърмен общият брой на недействителните бюлетини от проведените в неделя избори за местна власт е 1 500. 257 от тях са за кметове на кметства, а 510 за кмет на общината, съобщиха от ОИК. Отделно от това в Гърмен са отчетени и рекорден брой празни бюлетини при гласуването за президент - цели 1066. Така, въпреки подкрепата на БСП за кмета от ДПС Ахмед Башев, местните жители не са гласували за президент според призива на лидера им да не гласуват за нито една от президенските двойки на първия тур.

Сред установените причини за рекордния брой недействителни бюлетини и в община Гърмен са зачертани повече от едно  квадратче или отбелязване на вота с друг знак, различен от определения от ЦИК знак хикс. В община Хаджидимово най-много са недействителните бюлетини за общински съветници. Техният брой е 584,  коментираха от ОИК.

При гласуването за кмет в община Хаджидимово са установени 404 недействителни бюлетини, с което общият им брой става 985. Те са определени от секционните комисии за невалидни, тъй като отметката за предпочитания кандидат или листа е била направена с различен от синия цвят на химикала.
 

КОМЕНТАРИ

170515:37 - 27.10.2011
когато главата на нюкой не ражда апгументи с които да отговори на опнента си пуска в ход обиди,ругатни и други простащини за да скрие собствената си тъпотия,Ти си самата мръсотия,а не помаците.
tctctcttc15:01 - 27.10.2011
viq nared li ste .Pomaci mrasni
Сатовча11:20 - 27.10.2011
Благодарим на ОИК Сатовча за точната информация.Сега Арбен ще извади своя арсенал от трикове за да си нагласи удобно за него мнозинство от послущковци.
Стоил18:25 - 25.10.2011
Ма тия горе верно ни помислиха че пасем трева . Бая народ им се върза обаче но сега им лъснаха насраните задници . Оня Крумчо шашавия ни предупреди че ще има "фърляне"че подготвили схемата за изборите а то какво било . Една активистка тяхна много уморена от смяната на химикалите заяви в прав текст че са си свършили работата перфектно. За пусти пари и постове тези мизелници на какво ли не са способбни . По 100 лева давали за глас на ромите от махалата ама дилапите Папиката и Альо им давали по30 лева . Черпеха се с тяхните пари и гласуваха за други кандидати на инат
сидер Войвода17:21 - 25.10.2011
Димитър Духов водач на листа в Гоце Делчев от ЕНП , Тасков водач на листа от ЕНП в Благоевград ,схемата е ясна като бял ден . Благодорим на Алиосманов .
оле така и предполагах17:18 - 25.10.2011
Браво на Орхан .
Истината!17:15 - 25.10.2011
Орхан Алиосманов Жители на град Гоце Делчев, Дойде времето на истината. В деня, в който ние всички, обикновените граждани, даваме своя вот на изборите, нека да блесне една истина, която сте длъжни да знаете. От половин година насам един вестник, наречен от създателите му “ГРАДЪ”, засипа родния ни град с тонове помия, словесна отрова и насади омраза. Стигна се до там, че из улиците на Гоце Делчев хората отново взеха да се мразят, да се псуват, а в ушите им взе само да ечи писъкът на омразата. Длъжни сте да знаете кой и защо ви причини това. Това е вестникът, който бе създаден, за да всява страх и агресия. Зад него стоят много пари и крупни интереси на създателите му – доказани мутри, мафиоти и мошеници. Вижте лицата им! Първият от дясно наляво е Радул Бенин – един от скритите собственици на вестника, поставено лице, наследствен мафиот. Човек, който много добре познава схемите по източване на ДДС, наследник на много черни пари. Вторият е познатото лице на вестника – Димитър Духов, също доказан мафиот, работил дълги години в бизнеса с разпространение на наркотици в София. Платен плювач, далавераджия. В центъра е “Кръстникът на мафията Градъ” – хлебаря Крум Геров, неговото лице ще оставим без коментар. Гоце Делчев знае много за него и той няма нужда от представяне. Ще кажем само, че той е броил близо 50 000 лева лични пари за създаването на “парцала Градъ”, за да ви манипулира и да всява страх. Следващият е Веселин Стаменов – персона, създадена от собствените си герои в жалките му книжки. Писател, перач на пари, участвал в схеми по източване на ДДС, поставено лице в десетки юридически лица, едно, от които е разследвано за контрабанда. Друго от тях внася хартия, върху която се печатат лайняно – жълтите му издания. Зад Стаменов е така познатият ви кандидат-кмет. Жоро Андонов – посредствен човечец, прави всичко това, което му заповядва неговият кръстник Бойко Борисов. Клонинг на мафията, наречена ГЕРБ, която с всяване на страх и сила, постоянно се бори да се докопа до властта. Това е истината, жители на Гоце Делчев. Това са хората, които си играят с вашата сигурност и бъдеще! Преценете сами на кого да се доверите, когато си купувате хартиения им списък за ликвидиране и когато гласувате за измамните им лозунги.
Код за сигурност, въведете кода l9n