Рекорд! 141 са новозаразените с коронавирус в Кюстендилска област

Снимка: Infomreja.bg

През вчерашния ден починаха двама души – жена на 61 години от Кюстендил и 80-годишен мъж от Бобов дол

За изминалото денонощие 141 са новозаразените лица с коронавирусна инфекция в Кюстендилска област. По общини положителните случаи са: Кюстендил – 66, Дупница – 55, Кочериново – 7, Рила – 6, Бобов дол – 3, в Сапарева баня и Трекляно има по два нови случая. 

18 към днешна дата са пациентите в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е интубиран и в критично състояние, на кислородна терапия са 15 души.

В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003" – град Дупница са настанени за лечение 26 души. Четирима от тях са в сравнително стабилно общо състояние, всички останали са в тежко.

Пациентите в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към днешна дата са 61. Един пациент е интубиран и в критично състояние, седем други са в тежко, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

През вчерашния ден има починали двама души – жена на 61 години от община Кюстендил и 80-годишен мъж от община Бобов дол, който е имал придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK