Реконструират водопровод, захранващ осем села в община Сандански

Андон Тотев, снимка: infomreja.bg, архив

Реконструкция и модернизация ще бъде извършена на участък с дължина 2960 метра от съществуващ външен водопровод на Водоснабдителна система „Бождово”, захранващ селата Бождово, Малък Цалим, Дебрене, Белевехчево, Ладарево, Джигурово, Склаве и Лешница в община Сандански.

Строително-ремонтните дейности са наложителни, тъй като водопроводът е много стар, изпълнен от етернитови тръби с  диаметър ф 150 и ф 200, чието сечение е намаляло поради отлагания по тръбите във времето, а също така често аварира, поясниха от кметството в Сандански.

Водопроводът ще се изпълни с полиетиленови тръби с висока плътност ф 250, което ще допринесе за увеличаване на дебита на водата и ще помогне за осигуряване на по-голямо количество питейна вода за осемте села.

Трасето за реконструкция започва от началото на водоснабдителната система до облекчителна шахта 2 при Хлораторно Бождово. Последващ етап ще бъде продължаване на реконструкцията на водопровода до Хлораторно Джигурово и изграждане на нов допълнителен клон, осигуряващ вода за село Дебрене и село Поленица.

От постоянния мониторинг, който общинската фирма „УВЕКС“ЕООД извършва ежегодно за качеството на питейно-битовата вода по Наредба 9 е доказано, че тези води са с едни от най-добрите показатели за качество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK