Река Туфча отнесе мост край село Брезница

снимки: infomreja.bg

Заради незапомнени от години обилни дъждове през последните 24 часа, река Туфча, която минава през гоцеделчевското село Брезница, влачи от планината огромни камъни и мръсотия от множеството нерегламентирани сметища, направени от местните жители покрай реката.

На места бурната река дори е излязла от коритото си и е заляла пространства от двете страни.

По пътя за Гоце Делчев е отнесен от пълноводието бетонов мост, построен, за да достигнат местните до нивите си отсреща.

Реката не е била така буйна и страшна повече от 10 години, коментират живеещи в района, които непрекъснато и със страх наблюдават покачването на нивото й.

Засега няма нанесени големи щети, но хорота от Брезница, които живеят в къщи покрай Туфча, са категорични, че ще се успокоят напълно, когато спрат валежите.

Прогнозата на синоптиците се сбъдна за днешния ден, за който в областта бе обявен оранжев код.

Почти 24 часа в планината над село Брезница и в целия Гоцеделчевски регион вали обилен дъжд. В готовност за евентуално бедствено положение от наводниня са противопожарна охрана, гражданска защита, както и хората от гоцеделчевските села и съседните общини, които са покрай реките Туфча и Места.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анко01:26 - 29.10.2012
За съжаление, хората от Брезница сами не си обръщат внимание - "мръсотия от множеството нерегламентирани сметища, направени от местните жители покрай реката". Ама не са само там варвари, много хора в България мислят, че реките са отходни канали, а не природно богатство, което трябва да се пази.
Анонимния21:49 - 28.10.2012
Така Ще е, нема как да е по различно, като обръщат внимание на хората от Брезница само по време на избори, нема как да е по различно, за жалост :(((
той20:43 - 28.10.2012
какво правиш
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK