Професия войник обявиха на Младежка трудова борса в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Югозападният университет "Неофит Рилски" посрещна Бюрото по труда днес в 11 ч. Събитието има за цел да помогне на търсещите работа да намерят подходящата за тях професия.

Младежка заетост, проект на програма „Развитие на човешки ресурси“, съвместно с Министерство на отбраната, обяви свободни позиции.

Изискванията на държавната служба са свързани с образование, възраст, характеристика на кандидатите.

По нареждане на военния министър Красимир Каракачанов обявяват свободни места, в които се приемат лица с висше образование и под 40 години за позицията „офицер“.

За офицерски кандидати и сержанти изискването е да имат диплома за средно образование и възрастов праг до 33 години. На длъжност „войник“ желаещите трябва да са до 28-годишна възраст според новата разпоредба, която доскоро имаше граница 33 години. 

Всеки кандидат е задължен да представи документи, с които да удостовери, че не е криминално проявен и не е осъждан (свидетелство за съдимост) и не е освобождаван от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание. Годността за военна служба се определя от военномедицинските органи като това включва и психическата годност.

Военно окръжие – Благоевград и офисите за военен отчет в общините при обявяване на конкурс за свободни места приемат посочените документи, както и автобиография на кандидата, копие от диплома за завършено образование, копие на документ за трудов стаж. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK