Кюстендилци проучиха възможности за работа в Европа чрез EURES портала

Снимка: Infomreja.bg

EURES информационен ден за нерегистрирани лица, търсещи работа, осъществи днес в синята зала на читалище "Братство" Дирекция "Бюро по труда" - Кюстендил.

Бе предоставена информация за услугите, които предлага Бюрото по труда, както и възможностите на Европейския портал за професионална мобилност - EURES.

"България е член на EURES от първия ден на приемането ни в ЕС. Така, че ние сме пълноправни членове на този портал и всички свободни работни места, които се обявяват в икономическото европейско пространство, са достъпни за ползване от хората в България. Нашата идея днес бе да предоставим информация за този портал и възможностите, които се предоставят, за обявените работни места, като обяснихме предимствата за ползване на EURES портала пред всички останали портали за работа", обясни за ИНФОМРЕЖА Юлиана Хаджиева - директор на "Бюро по труда" - Кюстендил.

Тя увери, че цялата информация, която е предоставена, е предварително проверена и на 100% потребителите могат да бъдат сигурни, че предлаганите работни места са предварително проверени.

На срещата присъстваха младежи, на които им предстои завършване на средното образование, както и граждани, които не са регистрирани в Бюрото по труда.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK